Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Midyat Öğrenim Birimi’nce düzenlenen programda gönüllü eğitimciler bir araya geldi. Matiat Hotelde gerçekleşen programa katılan TEGV Midyat Öğrenim Birimi Yöneticisi Kadir Kurt, gönüllü eğitimcilerle birlikte günün anısına pasta kesti.
Düzenlenen program ile ilgili bir açıklama yapan TEGV Birim Yöneticisi Kadir Kurt, TEGV’de gönüllülük esasına göre görev alan eğitimcilere teşekkür ederek, öğrenim biriminde çocukların bazı sosyal etkinliklerle toplumsal hizmet anlayışına uygun, sorumluluk sahibi olmalarının hedeflendiğini, bunu da gönüllüler sayesinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gücünü binlerce gönüllüsünden alan TEGV, daha iyi bir gelecek için gönüllülerimizin gelişimine katkıda bulunmak ve gönüllülük bilincinin yerleşmesi amacıyla 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyor. Faaliyetlerini binlerce gönüllüsünün desteği ile gerçekleştiren TEGV; ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedeflemekte. TEGV’in gelenekselleşen Dünya Gönüllüler Günü kutlamaları kapsamında bu gece bir araya geldik.” Kurt, Midyat Öğrenim Birimi olarak günler öncesinden hazırlıklarımıza başladığımız bu özel günde 25 gönüllümüzle bir araya gelerek Dünya Gönüllüler Gününü kutladık” dedi. Gönüllere çeşitli hediyelerin verildiği program, pasta kesimi ve müzik şöleniyle devam etti.

Editör: Resul AKA