Arçelik bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla kurumsal marka dönüşümüne gittiğini açıkladı.

Arçelik önüşümle çalışanların ve operasyonlarınortak bir kurumsal marka çatısı altında biraraya getirilmesi hedeflendiğini belirtti.

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Globalleşme stratejimiz kapsamında Arçelik A.Ş.'nin, Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markası bundan sonra Beko olarak kullanılacak olup böylece, tüm dünyadaki çalışanlarımız ve operasyonlarımızın ortak bir kurumsal marka çatısı altında biraraya getirilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda yurtdışı bağlı ortaklıklarımızın kurumsal unvanları da Beko kurumsal markasını içerecek şekilde değiştirilmektedir. Şirketimiz Türkiye'deki faaliyetlerini Arçelik Pazarlama A.Ş. üzerinden başta Arçelik olmak üzere yerel değer yaratan tüm markaları ile (Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure) sürdürmeye devam edecektir. "

"BU BAŞARIYLA DÜNYALAR BİZİM, BU GURUR HEPİMİZİN"

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu’dan gelen mesajda şirketin son olarak Whirlpool ve Arçelik’in Avrupa’daki operasyonlarını Beko Europe altında birleştirdiği hatırlatıldı. 

“Bu gelişmeyle Arçelik’in, Avrupa’nın 1 numaralı beyaz eşya şirketi haline geldiği ifade ediliyor. Arçelik, 57 ülkede 120’den fazla iştiraki, 45 fabrikası 31 arge ve tasarım merkezi 55 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor” diyen Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu şöyle devam etti:

“Türkiye’de ilk yerli buzdolabı, ilk çamaşır makinesi, ilk otomatik Türk kahvesi makinesi gibi pek çok yeniliği tüketiciyle buluşturduk. Bugün ulaştığımız bu başarıda tüm Türk halkının imzası var. Arçelik, Beko, Grundig, Altus, Leisure gibi tüketici markalarımızla güçlü bir şekilde ülkemizde varlığımızı sürdürerek yenilikçi ürün ve teknolojilerimizle Türkiye’nin dört bir yanındaki hanelerde olmaya ve ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz. Ülkemizden aldığımız güçle bundan böyle global yolculuğumuzu Beko kurumsal markamızla sürdüreceğiz. Şimdi sıra dünya liderliğinde. Bu başarıyla Dünyalar bizim, bu Gurur hepimizin.”

Editör: Resul AKA